Skip to content

שיתוף:

טריוויה שיער

עובדות מרתקות והשאלות הכי מעניינות על השיער שלנו:

לאדם ממוצע יש בסביבות 100,000 עד 150,000 זקיקי שיער על הקרקפת.

צפיפות השיער משתנה בהתאם למוצא אתני.

אדם ממוצע משיל בסביבות 50-100 שערות ביום.

שיער עשוי בעיקר מקרטין שהוא סוג של חלבון, ממספר מינרלים (בעיקר אבץ, צורן, ברזל וכלור), וויטמינים כגון ויטמין A ומספר ויטמינים מקבוצת B.

תוחלת החיים הממוצעת של קווצת שיער היא בין 2-7 שנים.

שיער יכול להיות שמנוני עקב ייצור יתר של סבום (השומן הטבעי המופרש בעור) על ידי הקרקפת. באופן תקין, הסבום הוא זה שמעניק לשיער את הברק הטבעי שלו ומידת השמנוניות התקינה.
ייצור מוגבר של סבום יכול להווצר כתוצאה מגורמים שונים: תורשתיים, הורמונלים, אקלים, שינויי מזג אוויר, אורח חיים לא מאוזן כגון תזונה לקויה, תרופות, או שגרת טיפוח לא מתאימה לשיער.

שיער יכול להתייבש עקב שטיפה מוגזמת או שימוש במוצרי שיער קשים. בדקו את ה-pH (רמת חומציות) של מוצרי השיער שאתם משתמשים בהם. הPH של השיער שלנו, או ליתר דיוק של השמנים הטבעיים המופרשים מהקרקפת לשיער, נע בין 4.5 ל5.5. לכן ההמלצה היא להשתמש במוצרים בעלי PH שמתאים לאותה השמנוניות- 4.5 עד 5.5.

קצוות מפוצלים מאטים את קצב ההתארכות של השיער. הם נגרמים לרוב על ידי ״משחקי ידיים״ – כאשר אנחנו מגלגלי ונוגעים בקצוות השיער באופן אינטנסיבי. כמו כן, גלגול שיער רטוב מאיץ את התפתחות הקצוות המפוצלים. יש לגלגל שיער (לתסרוקת וכדומה) רק לאחר שהוא יבש.
גם נזקי אקלים ותזונה לקויה תורמים לעניין, אך ההמלצה לטיפול ומניעה של קצוות מפוצלים היא חיתוך השיער באופן קבוע. מה שנקרא ״לגזור קצוות״ כל מספר חודשים.

שיער אפור מתרחש עקב אובדן תאי פיגמנט בזקיקי השיער.

מרקם – הורמונים משחקים תפקיד גם בקביעת מרקם השיער וכן הגנטיקה – הם קובעים אם מרקם השיער יהיה חלק, גלי, מתולתל או מקורזל.

גמישות – היא גורם חשוב בקביעת בריאות השיער ויכולה להיות מושפעת מגורמים סביבתיים כמו שמש וחום.

דפוסי צמיחת שיער, קו השיער וחוזקו – מושפעים מגנטיקה וממוצא אתני.

כל המאפיינים של השיער מושפעים מאורח החיים שלנו: בעיקר תזונה, אקלים, לחץ (סטרס) נטילת תרופות וטיפול כימי לא נכון בשיער.

 

Facebook
Twitter